Κοινωνικό Μέρισμα: Υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα! - Δείτε πού & πώς να κάνετε αίτηση

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δίνεται βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος κι ακόμη το ποσό θα λάβει συνολικά η οικογένεια και όχι κάθε δικαιούχος της ίδιας οικογένειας ξεχωριστά.

Οι δυσάρεστες αυτές αποκαλύψεις σχετικά με το οικονομικό βοήθημα που περιμένουν πώς και πώς χιλιάδες δικαιούχοι, έγιναν σήμερα στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρθηκε, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι για τον υπολογισμό του εισοδήματος, βάσει του οποίου γίνεται και ο υπολογισμός του ποσού του κοινωνικού μερίσματος, θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό.

Για παράδειγμα, ένας άγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 3.000 δικαιούται από το κοινωνικό μέρισμα 450 ευρώ.

Αν όμως έχει στο όνομά του σπίτι 50 τετραγωνικών, θα προστεθεί τεκμήριο 2.000 ευρώ και έτσι το ποσό θα υπολογιστεί με βάσει εισόδημα 5.000 ευρώ. Κατά συνέπεια θα λάβει 350 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα.

Αν μάλιστα φιλοξενεί άλλους – ακόμη και τα παιδιά του, ή τη νύφη του – το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα υπολογίζεται στο σύνολο των μελών, το μέρισμα θα δοθεί σε ολόκληρη την οικογένεια συνολικά και όχι ξεχωριστά σε κάθε δικαιούχο.

Τα ποσά για το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθούν ως τα Χριστούγεννα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω του Taxisnet, σε ειδική φόρμα που έχει διαμορφωθεί. Πολλά από τα στοιχεία είναι ήδη συμπληρωμένα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία που θα τους ζητούνται.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εδώ.