El Dorado: Κατακραυγή απ' τα διεθνή ΜΜΕ για την αποχώρησή της απ' την Ελλάδα

Η απόφαση της El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα απασχολεί σήμερα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στα σχόλια τονίζεται η αντίθεση που προκύπτει με τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα κατά την επίσκεψη Μακρόν αλλά και στη ΔΕΘ, ο οποίος καλούσε διεθνείς εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα.

Financial Times, New York Times, Fox News, τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Associated Press, ακόμα και οι Times της Ινδίας, φιλοξενούν την είδηση, κι αναρωτιούνται: Πως την ώρα που η Ελλάδα αναζητά επενδύσεις για να την βγάλουν επιτέλους από το οικονομικό αδιέξοδο, «διώχνει» την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα.

Gr-Invest και όχι Grexit έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν λίγα 24ωρα. Η απόφαση όμως της El Dorado να αποχωρήσει απ’ τη χώρα λόγω των προβλημάτων με τη γραφειοκρατία, στέλνει αρνητικότατο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές.

Προχθές μάλιστα οι Financial Times είχαν αφιέρωμα στη συγκεκριμένη επένδυση, χαρακτηρίζοντάς την ως την μεγαλύτερη που έχει υπάρξει στην χώρα μας!

Ο επικεφαλής της El Dorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ότι «η επένδυση της Eldorado είναι λυδία λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Πριν λίγο οι New York Times έγραφαν: Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές διαμαρτύρονται για συχνά εμπόδια

 

Αντίστοιχα οι Financial Times σχολίαζαν: Η Eldorado Gold, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, αναστέλλει τις επενδύσεις της, λόγω καθυστερήσεων από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Fox: Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρία στην Ελλάδα αναστέλλει τις επιχειρήσεις της