Τέλος στις επιστροφές φόρου - Το κόλπο με τις δωρεές σε κόμματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος που κατατέθηκαν φέτος, από το σύνολο των 6,12 εκατομμυρίων δηλώσεων μόλις 953.890 εκκαθαριστικά ήταν τελικά πιστωτικά.

Και παρόλο που το νούμερο είναι ήδη πολύ μικρό, απ’ του χρόνου θα είναι ακόμη λιγότερα. Αιτία η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που κατά συνέπεια θα εξαφανίσουν την όποια επιστροφή φόρου. Η μείωση των πιστωτικών εκκαθαριστικών αποτελεί ένα από τα πολλά σκληρά προαπαιτούμενα των δανειστών μας, για τη δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος για το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

Οι δικαιούχοι επιστροφής φόρου στο μέλλον θα μειωθούν αισθητά και το εκπληκτικό είναι – όπως αναφέρει το capital.gr – μόνο όσοι κάνουν δωρεές στα πολιτικά κόμματα, στο δημόσιο ή χρηματοδοτούν κινηματογραφικές ταινίες, θα είναι τελικά οι λίγοι τυχεροί που θα λαμβάνουν από τον επόμενο χρόνο επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται πως φέτος μόλις το 15% των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε σε επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους Μάλιστα ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά περίπου 65.000 εκκαθαριστικά σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια παρουσιάζει μείωση πάνω από 50% αφού το 2011 οι πιστωτικές δηλώσεις προσέγγιζαν τα 2 εκατομμύρια!