Αμείλικτοι οι θεσμοί: Ξεκινήστε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς -Υλοποιήστε τα μέτρα- Μένουν ακόμα πολλά

Εντονότατες είναι οι πιέσεις απ’ το εξωτερικό προς την κυβέρνηση για να προχωρήσει τα συμφωνηθέντα και να υλοποιήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) και ο Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), δύο εκ των επικεφαλής του Κουαρτέτου, στο συνέδριο του Economist που έγινε χθες στην Αθήνα τονίζουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις.

Αλλά και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φραντσέσκο Ντρούντι που είπε χαρακτηριστικά: “Τι πρέπει να γίνει από εδώ και εξής; Υλοποίηση – Υλοποίηση – Υλοποίηση.”

Ο Νίκολα Τζιαμαρόλι έστειλε θετικό μήνυμα για τη δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τους επόμενους μήνες, αλλά πρόσθεσε: «Είμαστε στα μισά του δρόμου, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν».

Απόλυτος και ο Ντέκλαν Κοστέλο, που είπε: «δεν πρέπει να μετακινούνται τα γκλοπόστ» και να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα καθώς «η νομοθεσία υπάρχει». Προσθέτοντας: “Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει ξανά την ευκαιρία η οποία είχε παρουσιαστεί το 2014. Μένουν λίγα ακόμη να νομοθετηθούν σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και ότι το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν τα ψηφισμένα.”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φραντσέσκο Ντρούντι, ο οποίος ζήτησε υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να τονωθεί η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σημείωσε, δε, ως κρίσιμης σημασίας μέτρο για να τονωθεί η ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ελλάδα, την προώθηση της πώλησης κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Τι πρέπει να γίνει από εδώ και εξής: Υλοποίηση – Υλοποίηση – Υλοποίηση. Απαιτούνται ακόμα αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,” επέμεινε ο κ. Ντρούντι, “να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να ξεκινήσουν οι πωλήσεις κόκκινων δανείων».