Στη Φρανφούρτη ο Τσακαλώτος για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ΕΚΤ

Σε συνέδριο που οργανώνει μεθαύριο Τετάρτη ο Economist στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, με θέμα «Ελλάδα: επιστροφή στις αγορές;», ενδέχεται να παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κι αυτή η παρουσία του θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ.

Το επιθυμητό σενάριο τώρα απ’ την κυβέρνηση είναι να δοθεί μια «εγγύηση βιωσιμότητας χρέους» απευθείας από το Eurogroup προς την ΕΚΤ, ώστε να καλύπτεται νομικά να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση παρά τις αντιρρήσεις που προβάλει το ΔΝΤ.

Αν και απ’ το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν προαναγγείλει ακόμη τη συμμετοχή του υπουργού στο συνέδριο, ωστόσο θεωρείται δεδομένη.

Παρόντες στο συνέδριο θα είναι το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο και ο ομόλογός από την πλευρά του ESM, Νικόλα Τζαμαρόλι.