Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

 

Τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που απεβίωσε τα ξημερώματα, αποχαιρετούν συγκινημένοι στενοί συνεργάτες του.

 

«Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωσή του:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του».

 

«Υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος:


Ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρει στη δήλωσή της:
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Τη θλίψη της για το θάνατο του Kωνσταντίνου Μητσοτάκη «ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας» εξέφρασε σε συλλυπητήριο μήνυμά της και η Δημοκρατική Αριστερά, αναφέροντας: «Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αντιδικτατορική του στάση και την συμβολή του στο να κλείσει οριστικά ο κύκλος του εμφυλίου στην Ελλάδα. Περνά στην ιστορία ως μια από τις προσωπικότητες της μεταπολίτευσης.»

 

«Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε:

 

stavros-kalo-taksidi

 

 

«Δικαιώθηκε εν ζωή» δήλωσε ο επί 40 χρόνια στενότερός του συνεργάτης Γιάννης Πευκιανάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

 

«Είχε την ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια», είπε και μιλώντας για τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ζωή και την πορεία του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας όσο τον έζησε, θυμήθηκε την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη: «Η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν ένα λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα την χώρα», είπε συγκινημένος.

 

Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη αν τον είχε ακούσει περισσότερο, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

 

adonis-georgiadis-tweet-mitsotakis

 

 

Ως έναν «μεγάλο της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου» τον χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. |”Έφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε.

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε: «Ησουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε…», αναρτώντας κοινή τους φωτογραφία.