Bobby Fry: Κατήργησε τα “tips” και οι υπάλληλοί του τον... ευγνωμονούν!

Το Bar Marco είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Πίτσμπουργκ και είναι η ζωή του ιδιοκτήτη του, Robert ή Bobby Fry.

Όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται τα φιλοδωρήματα, οι υπάλληλοί του, αντί να κηρύξουν… επανάσταση, έκαναν ένα ενθουσιώδες πάρτι. Κι αυτό γιατί ο Fry άρχισε να τους δίνει ετήσιο μισθό 35.000 δολάρια, μαζί με επιδόματα και διάφορα ευεργετήματα. Αυτά περιλαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, 500 μετοχές της εταιρείας και από πάνω… πληρωμένες διακοπές.

“Η Αμερική πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το να δουλεύει κανείς σε ένα εστιατόριο είναι ευκαιρία”, λέει ο συνιδιοκτήτης του Bar Marco, Robert Fry.

Με τις νέες αποφάσεις της διοίκησης και οι 20 υπάλληλοι υπέγραψαν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις (μην σας ξεγελά η λέξη, καμιά σχέση με την περίπτωση των επιχειρησιακών στην Ελλάδα), οι οποίες αναφέρουν ρητά ότι θα εργάζονται 40 – 44 ώρες την εβδομάδα μάξιμουμ και θα παίρνουν δύο μέρες και μια νύχτα ρεπό. Επίσης, κάθε χρόνο θα πηγαίνουν 1οήμερες διακοπές, που θα είναι πληρωμένες από την εταιρεία. Όρος, να μην μη δέχονται φιλοδωρήματα.

“Είναι πραγματικά απίστευτο”, έγραψε στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook, μια εργαζόμενη, η Csilla Marie Thackray. “Νοιώθω τόσο υπερήφανη που δουλεύω για μια τέτοια εταιρεία – φαινόμενο”.

Οι μισθοί πλήρους απασχόλησης είναι σπάνιοι στον τομέα της εστίασης και ο χαμηλότερος μισθός είναι πενιχρός.

Όπως αναμενόταν μόλις έγιναν γνωστές οι εξελίξεις επικράτησε το αδιαχώρητο από αιτήσεις για δουλειά και βιογραφικά.

“Ολοι μας οι υπάλληλοι είδαν και υπέγραψαν τη νέα σύμβαση. Θα έχουν πολλές ευθύνες, όπως να είναι παρόντες στα διμηνιαία οικονομικά συμβούλια. Θέλουμε πλήρη διαφάνεια. Θέλουμε ο κόσμος που επιθυμεί να συμμετέχει και που θέλει να προοδεύσει μαζί με την εταιρεία, λέει ο Fry.

Τώρα, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι του Bar Marco συνεχίσουν να δέχονται τα φιλοδωρήματα που δίνουν οι πελάτες, παρά την απαγόρευση της διεύθυνσης, τα χρήματα αυτά θα δωρίζονται σε ένα πρόγραμμα που “τρέχει” η εταιρεία, στο οποίο δίδονται μαθήματα μαγειρικής σε παιδιά.

Χ.Ρ.

Πηγή: newmoney.gr

http://www.newmoney.gr/article/80857/bobby-fry-katirgise-ta-tips-kai-oi-ypalliloi-toy-ton-eygnomonoyn#ixzz3OQxs2mMJ