Μιχάλης Σάλλας: "Πιστεύω στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας"

Ο πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ανήκω σ΄ εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, τα όρια της οποίας δοκιμάστηκαν σκληρά. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε φάση σταθεροποίησης».

Αναφερόμενος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, της οποίας το 21,49% πρόσφατα απέκτησε η Lyktos Participations, όπου είναι πρόεδρος, επεσήμανε ότι: «Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Θέτουμε τους στόχους και τους υπηρετούμε με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και αίσθημα ευθύνης» .

Επίσης εξήγησε ότι: «Αυτή είναι η στιγμή που η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, εγχώριας και διεθνούς. Κινήσεις όπως αυτή που συντελείται στην Παγκρήτια εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο καθώς μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και για νέα κεφάλαια.»