Βιοτέχνες - Έμποροι: κινητοποιήσεις για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές

Η νέα ρύθμιση υπολογισμού των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, που εξήγγειλαν κυβερνητική στελέχη, αποτελεί το νέο «βαρίδι» στις τσέπες Βιοτεχνών κι Εμπόρων.
Σε μία ύστατη κίνηση να αποφύγουν τη χαριστική βολή στον κλάδο τους, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος προειδοποιεί με κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει το μέτρο.

Με σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει: «Η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται για άλλη μια φορά, μέσα από την αναπάντεχη αναμόρφωση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών».

Αναφορά κάνει όμως και στο μέτρο απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων: «Ένα επαχθέστερο μέτρο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της στοχοθεσίας εγχώριων και αλλοδαπών συμφερόντων: η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται βάναυσα για άλλη μια φορά, μέσα από την αναπάντεχη αναμόρφωση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Η νέα ρύθμιση που ανακοινώθηκε επίσημα από κυβερνητικά στελέχη, που θέτει ως βάση υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς το μικτό και όχι το καθαρό εισόδημα του επαγγελματία, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στην εθνική οικονομία.

Οι θεσμοί, που διαρρήγνυαν όλους τους προηγούμενους μήνες τα ιμάτια τους για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και τη μειωμένη προσέλκυση επενδύσεων, πρωταγωνιστούν σε ένα ιδιότυπο πόλεμο απέναντι στις εγχώριες μικρές επιχειρήσεις.

Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή να ζητήσουν νέες παρεμβάσεις στο ύψος των εισφορών, ενώ παράλληλα συνομολογούν περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο. Ουσιαστικά, μέσα από την εξόντωσή των μικρών επιχειρήσεων επιδιώκουν τον τελικό στόχο, τη αναδιανομή του μεριδίου αγοράς σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς