Π. Μοσχοβισί: Θετική εξέλιξη το κλείσιμο της αξιολόγησης για την Ελλάδα

Θετικά τοποθετήθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, για τις εξελίξεις σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δηλώνοντας γιΑ το κλείσιμο της συμφωνίας ότι πρόκειται για «πολύ θετική εξέλιξη».

Ο Γάλλος Επίτροπος συμπλήρωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των εταίρων για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία που επετεύχθη χθες βράδυ στην Αθήνα για το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από μήνες σύνθετων διαπραγματεύσεων. Αυτές οι νέες προσπάθειες που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές ανοίγουν το δρόμο για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η άμεση εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα επιτρέψει στο Eurogroup να υιοθετήσει αυτή τη συμφωνία στην επόμενη συνεδρίασή του», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μοσκοβισι.

«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς δεν σημαίνει μόνο μεταρρυθμίσεις-κλειδιά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά διασφαλίζει και μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τα επόμενα χρόνια, πέρα από το πρόγραμμα του ESM. Τώρα είναι η στιγμή, όλοι οι εταίροι να φτάσουν σε μια συνεννόηση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

«Τώρα είναι η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα απ’ αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτήν τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης», έκλεισε ο Γάλλος Επίτροπος.