Κομισιόν: Προκαταρκτική συμφωνία στην βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ

Την αισιοδοξία πως στο Eurogroup της Μάλτας θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για ζητήματα οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, επιβεβαιώνοντας έτσι πως στην χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες επιτεύχθηκε σύγκλιση σε ζητήματα-κλειδιά μεταξύ των δυο πλευρών.

Ερωτηθείσα για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης η κα. Μπράιτχαρντ τόνισε πως ήταν μια: «πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων», ενώ συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα-κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα».

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου Αξιωματούχου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς.

Όμως το κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών, ώστε να πάει και στο Eurogroup της Παρασκευής, αναμένεται να φανεί κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ μεταξύ των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά.