«Καταλυτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα»

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την Εμπορία Εναερίων Ρύπων.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας 149 που κατέθεσαν 41 ευρωβουλευτές, εκ των οποίων 27 από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να χρηματοδοτηθεί για να αντικαταστήσει ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Την τροπολογία, που υπερψηφίστηκε με 374 έναντι 299 ψήφων, υποστήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές όλων των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και των ευρωβουλευτών, κυρίας Μαρίας Σπυράκη, κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κ. Γιώργου Κύρτσου και κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και άλλων 22 βουλευτών του Ε.Λ.Κ. που συνελέγησαν με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, με την ιδιότητά της ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας.

Την ίδια τροπολογία έχουν συνυπογράψει και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, κ. Στέλιος Κούλογλου, κ. Κώστας Χρυσόγονος, κυρία Εύα Καϊλή, κ. Νίκος Ανδρουλάκης,  κ. Μιλτιάδης Κύρκος, κ. Γιώργος Γραμματικάκης, κυρία Σοφία Σακοράφα, κ. Νίκος Χουντής, και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, κυρία Ελένη Θεοχάρους, κ. Δημήτρης Παπαδάκης, κ. Νεοκλής Συλικιώτης και κ. Κώστας Μαυρίδης.