Αποστόλου: Κανένα λευκό τυρί δεν θα ονομάζεται "φέτα"

“Μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών, ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προσερχόμενος σε σύσκεψη με αντιπροσωπεία αγροτών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, είναι η ώρα για απαντήσεις: “στους όψιμους τιμητές για το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φέτας. Γιατί όταν αποφασιζόταν να παραδοθεί η χρήση του ονόματος εις το διηνεκές αυτοί που σήμερα ενδιαφέρονται δεν μίλησαν. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά».

Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της αντιπροεδρίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.