Βολές Τσακαλώτου κατά ΔΝΤ: Δεν νοιάζονται για τα πλεονάσματα - Θέλουν να πιέζουν για μεταρρυθμίσεις

Σκληρή κριτική άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε βάρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι “η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λεύκη επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο Πολ Τόμσεν καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα και ότι ο λόγος που τα χρησιμοποιεί είναι για να πιέσει τη χώρα να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό.

«Δεν θα με πείραζε γιατί είναι η άποψή του, αλλά με πειράζει γιατί χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες», τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

“Αυτό που λέει ο Τόμσεν, ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες, είναι να γελάει κανείς. Τον κάλεσα να έρθει να δει πως ζουν οι δικοί μας και μετά να πάμε μαζί και στη Γερμανία», είπε εμφατικά ο Υπουργός.

Συνεχίζοντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το ΔΝΤ να πάρει την απόφασή του για το αν θα μείνει ή θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας πως αν παραμείνει τότε θα πρέπει να σεβαστεί τις προσπάθειες τόσων χρόνων του ελληνικού λαού και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ για τα εργασιακά.

Για την ουσία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι η πολιτική συμφωνία είναι εφικτή εάν υπάρχει λίγη καλή βούληση.

Όσο για τις κατηγορίες εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ότι για την καθυστέρηση ευθύνεται η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανείς, είτε στους θεσμούς είτε σε κράτος-μέλος, που να συμμερίζεται αυτή την άποψη.