Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου- Οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά

Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα λόγω ύποπτων οσμών προερχόμενων από το κλιματιστικό του αεροδρομίου. .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής μετά τον εντοπισμό μιας άγνωστης ουσίας κατά τη διάρκεια ελέγχων ασφαλείας. H πυροσβεστική ερευνά τη σύσταση και την προέλευση της τοξικής ουσίας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπάλληλοι του αεροδρομίου είχαν παραπονεθεί για ερεθισμό στα μάτια τους ενώ επιβάτες έκαναν λόγο για μια περίεργη οσμή.

“Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. “Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή”,πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, ναυτία και ενοχλήσεις στα μάτια.  Οπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και γιατροί τους εξέτασαν προκειμένου να κρίνουν αν χρειάζεται κάποιος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στη Γερμανίας και το χρησιμοποιούν 16 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.