Telegraph: Η Ευρωζώνη θα διώξει την Ελλάδα για παραδειγματισμό

Ακόμα ένα άρθρο για το Grexit δημοσιεύεται από ξένο Μέσο Ενημέρωσης, προβλέποντας μάλιστα ότι η Ευρωζώνη θα αναγκαστεί να αποβάλλει την Ελλάδα σύντομα, με σκοπό να παραδειγματιστούν άλλες χώρες.

Αρθρογράφος της Telegraph αναφέρει ότι όσοι επιμένουν για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ θα πρέπει να κοιτάξουν τη λυπηρή κατάσταση της χώρας μας πριν πλέξουν το εγκώμιο της Ένωσης.

Ο Σάιμον Χέφερ επισημαίνει ότι παρά τα μέτρα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αυτή παραμένει καταστροφική και προσθέτει ότι τα χρέη της χώρας είναι αδύνατο να πληρωθούν, την ώρα που η Ελλάδα λειτουργεί μετά βίας και ερημώνουν μεγάλες περιοχές της χώρας.

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στην ΕΕ. Σύντομα η ΕΕ δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να τη διώξει, δίνοντας το παράδειγμα σε αρκετές άλλες χώρες- κυρίως την Ιταλία- που ποθούν να μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους», σημειώνει ο Χέφερ.

Καταλήγοντας, ο ίδιος τονίζει: «Όταν το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα και άλλοι φανατικοί του ευρώ επιχειρηματολογούν ανόητα για να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός μας και να παραμείνουμε στην ΕΕ, δεν βλέπουν τι αποτυχία είναι η ΕΕ και τι καταστροφή έχει προκαλέσει σε χώρες που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα γερμανικά στάνταρντ για την οικονομική απόδοση; Η απόδειξη είναι μπροστά στα μάτια μας. Το κοινό νόμισμα είναι μια καταστροφή. Αν η ΕΕ καταρρεύσει, θα μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της».