Ντάισελμπλουμ: Αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, φεύγει και η Ολλανδία

Μια μέρα μετά την έντονη κριτική που άσκησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την έκθεση σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε την Τετάρτη ότι η Ολλανδία θα πάψει να συμμετέχει στο πρόγραμμα εάν το Ταμείο αποχωρήσει.

«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε ούτε η Ολλανδία θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Eurogroup σύμφωνα με την ολλανδική Telegraaf.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) υποστήριξη θα τερματιστεί. Το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο», τόνισε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, αναφέρει το άρθρο.

Την Τρίτη, ο Ντάισελμπλουμ εναντιώθηκε στην έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το Ταμείο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα “ξεπερασμένα” τα συμπεράσματα της έκθεσης, εξαιτίας της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.