​Έρευνα: Δεν θέλουν άλλους μουσουλμάνους μετανάστες 6 στους 10 Έλληνες

Την απαγόρευση της μετανάστευσης των μουσουλμάνων υποστηρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Από τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η Chatham House και δημοσίευσε ο Independent, προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι που θέλουν να σταματήσει η μελλοντική μετανάστευση από κυρίως μουσουλμανικές χώρες ανέρχονται στο 55%, κατά μέσο όρο. Μόλις το 20% δήλωσε ότι διαφωνεί με την απαγόρευση, ενώ το 25% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Πιο αναλυτικά, οι χώρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εξαιτίας του προσφυγικού, Ελλάδα και Ιταλία, συγκέντρωσαν ποσοστό 58% και 51% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό σημειώνεται στην Πολωνία (71%) και ακολουθούν η Αυστρία (65%), η Ουγγαρία με το Βέλγιο (64%) και η Γαλλία (61%). Μετά την Ελλάδα και την Ιταλία βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο (47%), ενώ στο τέλος της κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία με ποσοστό 41%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καμία χώρα δεν συγκέντρωσε αρνητικές απαντήσεις πάνω από το 32%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της απαγόρευσης των μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ άτομα κάτω των 30 ετών δείχνουν μικρότερη αντίθεση.

Τέλος, αναλογικά με το μορφωτικό επίπεδο, τα άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποστηρίζουν την απαγόρευση σε ποσοστό 59%. Άτομα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης απάντησε θετικά σε ποσοστό κάτω του 50%.