Reuters για το Eurogroup: Ραντεβού το Γενάρη για το χρέος

Σε εξέλιξη είναι εδώ και μερικές ώρες ένα ακόμη κρίσιμο για την ελληνική οικονομία Eurogroup. Στο τραπέζι, η β’ αξιολόγηση, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και το -φλέγον για την ελληνική πλευρά –  ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές και διεθνή ΜΜΕ – ανάμεσά τους και το Reuters – “κρατούν μικρό καλάθι” για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Υπουργών Οικονομικών.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι συζητήσεις για τα μέτρα σχετικά με το χρέος μπορεί να ξεκινούν σήμερα, αλλά ένας συμβιβασμός θεωρείται απίθανος. Το Reuters υπενθυμίζει μάλιστα τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι δεν περιμένει μία συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση χρέους σήμερα.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε στο πρακτορείο ότι ενδεχομένως να χρειαστεί και μια δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.

Το Reuters υπενθυμίζει πάντως ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει συνδέσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος και έχει θέσει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να παρθεί μια απόφαση.