"Παράθυρο" για νέα μέτρα και από Μοσκοβισί

“Παράθυρο” για την επιβολή και νέων μέτρων στην Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα άφησε και ο Πιερ Μοσκοβισί μετά από τις επαφές που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Οικονομίας και παρά την εκπεφρασμένη αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, νωρίτερα στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την Ελλάδα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, προκειμένου να κρατηθεί το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία (global deal) συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα (we need to have IMF on board) και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο (σ.σ. για το αν θα ζητηθούν νέα μέτρα) σαν να μιλάμε για διαιρεμένους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Η απάντηση αφήνει ανοιχτά όλα  τα ενδεχόμενα…