Πέντε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ως το Μάρτιο προανήγγειλε o Χαρίτσης

Μέχρι το τέλος του 2016, θα έχουν ενεργοποιηθεί τρία κρίσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας: το Ταμείο Συμμετοχών, το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ενεργοποιηθούν άλλα δύο εργαλεία: το νέο Ταμείο Υποδομών και το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Αυτό αναφέρει ο Yφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” και σημειώνει ότι η δημοσιονομική κρίση και οι πολιτικές που επιστρατεύτηκαν για την αντιμετώπισή της επέφεραν μια δραματική κρίση αποεπένδυσης στην ελληνική οικονομία. Οι προσπάθειες λοιπόν του υπουργείου Οικονομίας, όπως εξηγεί ο κ. Χαρίτσης, επικεντρώνονται σε μια στρατηγική για την προσέλκυση νέων επενδυτικών πόρων και προπάντων για τη συντονισμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, ώστε να παραχθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και να τεθούν οι βάσεις για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο.

“Σε αυτό το πλαίσιο, διαπραγματευόμαστε με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που να δίνουν ευκαιρίες σε μια δυναμική, εξωστρεφή και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα” όπως σημειώνει ο Yφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ