Οι λιλιπούτειοι επιχειρηματίες "κέρδισαν" και το TEDxAcademy

Το περίπτερο του «Smileybin»βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο TEDxAcademy που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Όλοι ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τους 15χρονους startuppers από το Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας που με την καινοτόμα ιδέα τους να δημιουργήσουν τον «Smileybin», έναν έξυπνο κάδο ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες,κατέκτησαν το πανελλαδικό βραβείο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreeceκαι δύο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία του JuniorAchievementEurope.

Εκατοντάδες επισκέπτες του TEDxAcademy συνομίλησαν με τα παιδιά, τα συνεχάρησαν θερμά, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και είδαν πως λειτουργεί ο «Smileybin». Έριχναν πλαστικά μπουκάλια στον κάδο και κέρδιζαν πόντους μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την ιδέα των παιδιών οι πόντοι αυτοί εξαργυρώνονται σε εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη ή σε συνεργαζόμενα καταστήματα, έτσι ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στους πολίτες να κάνουν ανακύκλωση.

Στο φετινό TEDxAcademy «RemagineGreece»,παρουσιάστηκαν ουσιαστικές ιδέες και προτάσεις για να μας οδηγήσουν στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Τα παιδιά του  «Smileybin» αποτελούν μία από τις πιο ελπιδοφόρες εικόνες της Ελλάδας του αύριο και για αυτό επελέγησαν να παρουσιαστούν στο διεθνούς κύρους forumκαινοτομίας.

«Επιλέξαμε την ομάδα «SmileyBin» για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί θέλαμε μέσα από το θεσμό μας που προάγει τις νέες ιδέες στον τομέα της τεχνολογίας, να δώσουμε ‘βήμα’ και στη νέα γενιά Ελλήνων, τους μαθητές, για να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις και να δώσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ταλέντο και έμπνευση στην καινοτομία, από πολύ μικρές ακόμα ηλικίες», τονίζει η ExecutiveDirector του TEDxAcademy, κα AντιγόνηΠαγουλάτου και προσθέτει:«Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ίδιο το προϊόν που σχεδίασαν οι μαθητές, το οποίο εστιάζει όχι μόνο στην επιχειρηματική καινοτομία αλλά κυρίως στη συλλογική συνείδηση που πρέπει να έχουμε όλοι μας και στην ανάγκη συνεισφοράς του καθενός μας απέναντι στην κοινωνία και το μέλλον του πλανήτη».

Τα παιδιά δημιούργησαν την καινοτόμα Start-Up στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν –χωρίς κανένα κόστος- δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, υποβάλλοντας αίτηση στο http://sen-programs.senja.gr.

Οι εγγραφές για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Στιγμιότυπα από την παρουσία των μικρών  startuppers στο TEDxAcademy:

smileybin-tedx1 smileybin-tedx2 smileybin-tedx3 smileybin-tedx5 smileybin-tedx6 smileybin-tedex7