Ντομπρόφσκις: Τα αυστηρά μέτρα οφείλονται στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ευθύνες στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τα ασφυκτικά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα επέρριψε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, τονίζοντας ότι η κατάσταση της χώρας μας σήμερα οφείλεται στη “λαϊκίστικη στάση της αριστερής Κυβέρνησης το 2015”.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχε τη Δευτέρα σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα, σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων που σημειώνεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα. Θα μπορούσαμε να δούμε το κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας: Μια νέα Κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, λέγοντας “δεν χρειαζόμαστε κανένα καθεστώς λιτότητας, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόφσκις, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Συνεχίζοντας ο ίδιος, τόνισε ότι η χώρα μας εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας απ΄ό,τι θα ήταν απαραίτητο στην περίπτωση που η προηγούμενη Κυβέρνηση συνέχιζε το μεταρρυθμιστικό της έργο.

Τέλος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, οι πολιτικές της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έφεραν στην Ελλάδα την ύφεση το 2015, ενώ αν συνεχίζονταν κανονικά οι μεταρρυθμίσεις, το ίδιο έτος η χώρα θα σημείωνε ανάπτυξη 2,5%.