"Σήμα κινδύνου" εκπέμπει η Deutsche Bank - Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της

Σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 20 ετών βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Bank, με την γερμανική τράπεζα να προχωρά σε ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank υποχωρούσε 5,87% στα 10,74 ευρώ στις 13:25 μ.μ. ώρα Ελλάδος, έχοντας υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην ΕΕ βρίσκεται υπό έρευνα για αγοραπωλησίες σε πολύτιμα μέταλλα και την μεταφορά δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός Ρωσίας.

Οι πιέσεις στη μετοχή εντάθηκαν λόγω ανησυχιών ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιμείνει στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων για την πώληση τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν, καθιστώντας αναγκαία την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η τράπεζα είχε προνοήσει να διασφαλίσει το ποσό των 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο για ενδεχόμενο πρόστιμο, ωστόσο το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές είναι υπερδιπλάσιο.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα χρειαστεί τη βοήθεια του γερμανικού κράτους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε ρεπορτάζ του Focus το οποίο ανέφερε ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει αποκλείσει οποιαδήποτε κρατική βοήθεια στην Deutsche Bank μέχρι τις γερμανικές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανίδα Καγκελάριος απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει εκ μέρους της τράπεζας στις ΗΠΑ προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόβλημα με το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι κερδοσκόποι ακονίζουν τα δόντια τους ενώ διεθνείς οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν ότι, αν και η Deutsche Bank είναι “μεγάλο ψάρι” και δεν μπορεί να πληγεί εύκολα, η κατάσταση βαίνει άκρως ανησυχητική, ιδίως μετά την επισήμανση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι πρόκειται για τον πιο επισφαλή από τους σημαντικούς δανειστές παγκοσμίως…