"Λουκέτο" στα γραφεία του Skype στο Λονδίνο - Χωρίς δουλειά 400 άτομα

Τουλάχιστον 400 άτομα στο Λονδίνο θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του Skype.

Σημειώνεται ότι η κολοσσιαία εταιρεία είχε καταβάλει 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εξαγορά του Skype το 2011.

Όταν η είδηση ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας από τους Financial Times, η Microsoft είχε απαντήσει ότι ο λόγος που κλείνει τα γραφεία στην οδό Χόλμπορν, είναι η απόφαση για ενοποίηση ορισμένων θέσεων εργασίας.

«Είμαστε βαθύτατα προσηλωμένοι στο να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτή τη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Guardian, το κλείσιμο των γραφείων του Skype στο Λονδίνο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην τεχνολογική κοινότητα της Βρετανίας, μετά την απόφαση των πολιτών για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, νωρίτερα, το τρέχον έτος. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με το Brexit, μέλη της τεχνολογικής, επιστημονικής κοινότητας, καθώς και της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είχαν αντιδράσει υποστηρίζοντας, ότι από αυτή την απόφαση ενδεχομένως θα προκύψουν πολλά οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης εργαζομένων.