ΜΝΙ: H συζήτηση για το ελληνικό χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές

Στην “κατάψυξη” για μετά τις γερμανικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2017 βάζουν τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ. Μια ημέρα μετά την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στην Άγκελα Μέρκελ σχετικά με το θέμα του χρέους ότι «πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν πρέπει οι πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα- και αυτό θα της πω- να αποτελούν τροχοπέδη για μια εξέλιξη η οποία θα είναι ωφέλιμη για όλη την Ευρώπη», ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι «η κατάσταση για το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να επιλυθεί πριν τις Γερμανικές εκλογές».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρόθυμη να συζητήσει για μέτρα σχετικά με το χρέος της Ελλάδας αν και υπάρχει ανάγκη αυτό να γίνει. Άλλωστε βάσει της ίδιας πηγής στο τηλεγράφημα του ΜΝΙ οι ευρωπαϊκές πηγές διαπιστώνουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης για την Ελλάδα καθώς και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μεταφέρουν μάλιστα και ένα κλίμα ότι για την επόμενη αξιολόγηση αυτό που ζητούν οι Βρυξέλλες είναι διαπραγματεύσεις σε αυστηρά τεχνικό επίπεδο. Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμμερίζεται τις εκπεφρασμένες ενστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το χρέος.