Τα έσοδα από τον ΦΠΑ ξεπέρασαν τον στόχο κατά 3,5%

Αισιοδοξία επικρατεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ που εισπράχθηκαν τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο που δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τον στόχο της Κυβέρνησης.

Πηγές από το Υπουργείο αναφέρουν ότι η τωρινή εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, η οποία ενδέχεται να παραμείνει στα ίδια καλά επίπεδα τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τους επόμενους μήνες του έτους.

Μιλώντας με αριθμούς, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ που αυξήθηκαν τον Ιούλιο, ξεπέρασαν τον στόχο κατά 3,5% για όλο το προηγούμενο επτάμηνο σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν οι καλοκαιρινές εισπράξεις από τις νησιωτικές περιοχές:

Στη Σαντορίνη τα έσοδα του Ιουλίου από τον ΦΠΑ ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο κατά 82,8%, ενώ στη Μύκονο ο στόχος υπερκαλύψθηκε κατά 45,6%. Σημειώνεται ότι στα νησιά αυτά, τα έσοδα του Ιουνίου σημείωσαν υστέρηση από τον στόχο 58% και 60% αντίστοιχα.

Ακολούθως, στη Σύρο τα έσοδα από τον ΦΠΑ υπερκάλυψαν τον στόχο κατά 37% , στην Πάρο 35% , στη Ρόδο 36% στην Κέρκυρα 25%, στα Χανιά 24,6%, στη Μυτιλήνη 13% και στο Ηράκλειο 12%.