Τρ. Αλεξιάδης: Εντός Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΣΚΑΪ». Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ το συνολικό ποσό θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα κληθεί να πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, σε σχέση με πέρυσι και πρόσθεσε ότι μία κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί «κάποιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα» επιβεβαιώνοντας ότι 600.000 ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με φόρο πάνω από 1.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, ανέφερε ότι θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή ενώ ειδικά για τις αποδείξεις υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν και να κρατάνε αποδείξεις αν και δεν υπάρχει σχετική διάταξη. Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» και κάλεσε τους πολίτες για τα καινούρια χρέη «να τα ρυθμίζουν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις».