"Σαφάρι" για ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα σε Βουλγαρία και Κύπρο

Τις  επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που έχουν ως έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα ή να καταβάλουν μικρότερη φορολογία, επιχειρούν να εντοπίσουν οι φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Έλληνες πολίτες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν» επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.

Το κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται η «Καθημερινή», ανέφερε ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι ενώ οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα δημιουργούν εικονικές επιχειρήσεις στις γείτονες χώρες.