Deutsche Bank: Θα υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία

Την πιθανότητα διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα δίνει την δυνατότητα στους Βρετανούς πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι τους όρους που θα περιλαμβάνονται στην τελική συμφωνία για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. αναφέρει σε σημείωμά της η Deutsche Bank.

Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα υπογραμμίζει ότι είναι «πιθανό ο βρετανικός λαός να θελήσει ένα ακόμα δημοψήφισμα δίνοντας την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έχει η Βρετανία με την Ε.Ε.» και προσθέτει ότι επειδή η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την E.E. εμπνεύστηκε από τις ιδέες της εθνικής κυριαρχίας, είναι πιθανό ο Βρετανικός λαός να είναι εκείνος που θα θέλει να πει την τελευταία του λέξη στη συμφωνία.

Πάντως η γερμανική τράπεζα αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας το 2019 και εκφράζει την βεβαιότητα ότι «η πολιτική αβεβαιότητα σίγουρα απαιτεί έναν εκ νέου προσδιορισμό του παραπάνω χρονοδιαγράμματος». Η Deutsche Bank συντάσσεται με την πρόβλεψη της JPMorgan για τη Σκωτία, λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.