Αλεξιάδης: Έρχονται νομοσχέδια για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και διαφθορά

Στην ανακοίνωση τριών νέων νομοσχεδίων προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, που θα αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός, αναφέρει ότι πρόκειται για το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και αυτό για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Σε ό,τι αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές δήλωσε ότι “θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τη χρήση καρτών από τους πολίτες καθώς και νέα υποχρεωτικά όρια για τη διενέργεια των συναλλαγών αυτών”.

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, η οποία είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση οπιούχων ναρκωτικών δισκίων στην ελληνική επικράτεια, και δήλωσε πως “έχει και εθνικό και διεθνές αντίκτυπο”.

“Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούσαν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούσαν όμως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης. Και κατέληξε αναφέροντας ότι “στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό”.