"Η συμφωνία του Eurogroup δεν είναι ένα νέο μνημόνιο"

Ως Win-win κατάσταση χαρακτήρισε ο Πιέρ Μοσκοβισί τη συμφωνία του Eurogroup με την οποία επήλθε ριζική μεταβολή υποδείγματος (game changer), μιλώντας στο ΜΝΙ.

Ο Επίτροπος των Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε επαινετικά για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφέρεται εκτενώς στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας ότι οι όποιες διαφορές θα γεφυρωθούν. «Θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε όλα τα κενά για να βρούμε μια κοινή γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίο χαρακτήρισε καλό, εποικοδομητικό και σοβαρό διαπραγματευτή στο Eurogroup.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δανειστές θα είναι σε ύψιστη επιφυλακή για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα κρίνουν το μέλλον του προγράμματος και των μελλοντικών αποφάσεων για το χρέος.

«Αν η κυβέρνηση βάλει τη συμφωνία σε πράξη, τότε η ανάπτυξη του 2017 θα είναι της τάξεως του 2,7%» τόνισε ακόμη ο κ. Μοσκοβισί ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει «συμπληρωματικό μνημόνιο» απλώς ότι ζητήθηκαν κάποιες συμπληρωματικές τεχνικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος διέψευσε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι η συμφωνία του Eurogroup ήταν ένα νέο μνημόνιο διάσωσης, λέγοντας «όχι, δεν τίθεται τέτοιο θέμα».