Τιμή - ρεκόρ για το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τιμή πώλησης του ξενοδοχείου Λητώ το οποίο βρίσκεται στη χώρα της Μυκόνου.

Το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε στην εταιρεία Αστέρας 2020 για 16,9 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που ανεξάρτητοι αποτιμητές είχαν ορίσει την αποτίμησή του στα περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, η αγοραπωλησία υπερβαίνει κατά 69% την τιμή εκκίνησης καθώς το ξενοδοχείο πουλήθηκε στο 340% της αποτίμησης ή κατά 2,4 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης έγινε μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού (e-Auction) του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www. e-publicrealestate.gr.

Όπως είπαν πηγές από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, η πώληση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ιδιωτών επενδυτών για την Ελλάδα, τις προοπτικές της οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία που μπορεί να ακολουθήσει μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και απάντηση στους ισχυρισμούς για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, καθώς οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να καταβάλλουν σημαντικό υπερτίμημα (premium) για να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ακίνητο.