Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2016 με «σπάσιμο» των μεγάλων Περιφερειών

Το πολύ μέχρι 10 έδρες θα πρέπει να έχουν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha989 ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «είναι “εκ των ουκ άνευ” να σπάσουν οι εκλογικές περιφέρειες. Το πολύ να έχουν μέχρι 10 έδρες» και ανακοίνωσε ότι το θέμα του νέου εκλογικού νόμου ενδέχεται να το συζητήσει αύριο με τον Πρωθυπουργό στη συνάντησή τους.

«Σήμερα είναι έως 44. Θα επιχειρηθεί αυτή η ριζική αλλαγή που νόθευε τη δημοκρατία και εξυπηρετούσε συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα από τα κόμματα» σημείωσε με νόημα ο κ. Κουρουμπλής. Αποκάλυψε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να επιβληθεί μια είδους εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα τα οποία θα πρέπει να επιλέγουν τους υποψηφίους του με προκριματικές εκλογές.

Ο κ. Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ της άποψης «ο εκλογικός νόμος πρέπει να ψηφίζεται πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών. Θέλω να ψηφίστεί πρώιμα να είναι τα κόμματα σε ηρεμία γιατί δεν πρέπει να πάρει μόνο 153 ψήφους ο νόμος» και ανακοίνωσε ότι στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών είναι να διεξάγονται δημοτικές εκλογές κάθε 4 από 5 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μέτρων και του δημοσιονομικού “κόφτη” που καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση ο κ. Κουρουμπλής παρατήρησε ότι «το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να πετύχουμε ανάπτυξη. Όσα μέτρα κι αν έχουν ληφθεί που είναι άδικα σε μεγάλο βαθμό θα ιαθούν μόνο αν μεγαλώσει η πίτα».