Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά κρύβεται στο Λονδίνο

Στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αλλά και στην συνεδρίαση του επόμενου Eurogroup, αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης debate Oxford Union, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι “το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαΐου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, το οποίο θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα” και πρόσθεσε ότι “από το καλοκαίρι του 2015, το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας”.

Παράλληλα ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι “δεν θέλουμε να απαλλαχτούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα”. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως «το πιο λυπηρό πράγμα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος στο Λονδίνο».

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν από την ελληνική κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Eurogroup τα χαρακτήρισε “δύσκολα και σκληρά”, υποστήριξε την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν” και πρόσθεσε ότι “οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους, δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο”.