Καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Καμία παράταση δεν θα δοθεί μετά την 30η Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητά τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ωστόσο όμως διευκρίνισε ότι παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis. «Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και απευθυνόμενος στους φορολογούμενους τους παρακάλεσε «να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.