Νομικά περίπλοκο το ζήτημα των προληπτικών μέτρων

Νομικά προβλήματα στον μηχανισμό εφαρμογής των έκτακτων προληπτικών μέτρων «βλέπει» ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR. Ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης» ενώ παραδέχθηκε ότι «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο».

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του σημερινού Eurogroup, επισήμανε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, προκειμένου να διερευνήσουμε τις πιθανότητες της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι αυτή θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, μετά την συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να συναντηθούν την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για την Ελλάδα».