"Ο Ντάισελμπλουμ αποφασίζει για το πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup"

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφασίζει για το αν θα συνεδριάσει το Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας, διεμήνυσε η Κομισιόν.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, «δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν να συγκαλέσει Eurogroup. Αυτή είναι αρμοδιότητα του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, που θα πρέπει να απευθύνει το κάλεσμα στη βάση των συζητήσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών Αρχών που είναι σήμερα σε εξέλιξη στην Αθήνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είχαν πει την περασμένη Παρασκευή οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα μπορούσε να κλείσει στην περίπτωση που η Κυβέρνηση πει “ναι” στα μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να μπουν σαν εγγύηση για την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

«Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν την οριστικοποίηση των ήδη συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και ένα πλαίσιο για ένα μηχανισμό έκτακτης ανάγκης», δήλωσε σχετικά με τις διαβουλεύσεις ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Ντάισελμπλουμ είχε παρατηρήσει “σημαντική πρόοδο” στις διαπραγματεύσεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνεδρίαση του Eurogroup ώστε να ληφθεί τελικά η απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.