Φλερτάρει με τη Yahoo! και η βρετανική Daily Mail

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η μητρική εταιρεία της βρετανικής εφημερίδας και του ενημερωτικού σάιτ “The Daily Mail”, άρχισε τις διαπραγματεύσεις με πολλά επενδυτικά funds για να μπορέσει να κάνει προσφορά εξαγοράς της Yahoo!.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Yahoo “κρέμασε” ταμπέλα “ΠΩΛΕΙΤΑΙ” και οι υποψήφιοι “μνηστήρες” για την εξαγορά του πρώην μεγάλου αστέρα του ίντερνετ είναι αρκετοί. Η προθεσμία για να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι τις προσφορές τους είναι μέχρι τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, η προσφορά της Daily Mail & General Trust θα μπορούσε να πάρει δύο μορφές. Η πρώτη δυνατότητα είναι ένα fund να εξαγοράσει τις δραστηριότητες του ίντερνετ της Daily Mail και να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία με όλες τις δραστηριότητες του ομίλου, η οποία θα διοικείται από την καθημερινή βρετανική εφημερίδα. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ένα fund “να αποκτήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων ίντερνετ της Yahoo! και στη συνέχεια η Mail να πάρει τις δραστηριότητες που αφορούν μόνο την ενημέρωση και τα μίντια”, σύμφωνα πάντα με την WSJ.

Η Yahoo έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Verizon, την IAC/InterActiveCorp και την CBS, ενώ η Daily Mail δεν έχει ακόμα συναντηθεί με διευθυντικά στελέχη της Yahoo.