Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ: Όλα όσα θα δούμε την Παρασκευή στο Mall...

Ξύλινα στυλό – USB stick, εφαρμογές έκτακτης ανάγκης, διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά: αυτές και πολλές άλλες πρωτότυπες ιδέες και προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της 10ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) και πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή, από τις 9 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο εμπορικό κέντρο The Mall. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μικρά αυτά “διαμαντάκια”.

epeikonΣε ένα εικονικό ταξίδι στο τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα, στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Πελοπόννησο, μας προσκαλούν οι μαθητές της Β’ Λυκείου του B’ Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού, οι οποίοι δημιούργησαν την πολιτιστική επιχείρηση EPEIKON (ΕΠ = Επικούριος, ΕΙΚΟΝ = σε εικόνες). Φιλοδοξία των μικρών επιχειρηματιών είναι, στο μέλλον, η Epeikon θα σχεδιάσει εφαρμογές για άλλα Αρχαιολογικά Μνημεία, Μουσεία καθώς και παιγνίδια-εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, για παιδιά. Οι ίδιοι δηλώνουν στην Huffington Post ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο: ΕΛΠΙΔΑ.

infinityΟικολογικές τσάντες, εύχρηστες και μοντέρνες για όλες τις ώρες και τις ηλικίες, με τυπωμένα πρωτότυπα σχέδια και αποφθέγματα κατασκεύασαν οι μικροί επιχειρηματίες της Ιονίου Σχολής. Οι δημιουργοί της “Infinity”, παράγουν επίσης τσάντες με σχέδια και λογότυπο για διαφημιστικούς σκοπούς άλλων επιχειρήσεων, διευρύνοντας το αγοραστικό τους κοινό. 

lalaggiΤο “σήμα-κατατεθέν” της Μεσσηνίας, το λάδι, είναι η έμπνευση πίσω από το όνομα της εταιρίας με παραδοσιακά προϊόντα “Λαδί-Μεσσηνίων Γεύσεις” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα. Πρώτη της δημιουργία ένα σνακ αλλιώτικο: το λαλάγγι αλλιώς… Έτσι, οι εναλλακτικοί μπορούν να δοκιμάσουν λαλαγγάκια φουρνιστά με σφέλα Μεσσηνίας, ενώ για τους πιστούς της παράδοσης υπάρχουν τα κλασικά λαλαγγάκια.

radioΟ διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με την επωνυμία «United States of Balkans Radio» και το διακριτικό τίτλο U.S.B Radio “The Art of Being a Balkanian” είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Επτά μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα και δυνητικοί δημιουργικοί επιχειρηματίες (Creative Entrepreneurs) στις βιομηχανίες της μουσικής, του θεάτρου/κινηματογράφου, των εικαστικών και του χορού, φιλοδοξούν να “κατακτήσουν” τα Βαλκάνια – και όχι μόνο – δημιουργώντας έναν ραδιοσταθμό προσανατολισμένο στις τέχνες, με στόχο την ενημέρωση για όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις. Γι’ αυτό και εκτός από την ιστοσελίδα, ο σταθμός είναι προσβάσιμος και μέσω android app.

sosΔιαθέσιμη σε λογισμικό Android είναι και η εφαρμογή που εκπέμπει σήμα SOS σε περίπτωση ανάγκης με την επωνυμία «beLIVE» που δημιούργησαν μαθητές-επιχειρηματίες στη β΄λυκείου του Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.  Η εφαρμογή μας ονομάζεται “exodus” και συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα «ξ». “Η εφαρμογή εγκαθίσταται στο κινητό και αν αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο και θέλεις να καλέσεις βοήθεια, απλά πατάς το κουμπί της ειδικής συσκευής και το μήνυμα SOS στέλνεται στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει. Ο παραλήπτης λαμβάνει το μήνυμα SOS αλλά και τις γεωγραφικές συντεταγμένες, στις οποίες βρίσκεσαι και σπεύδει προς βοήθειά σου!”, εξήγησε πρόσφατα στο News.gr η Κατερίνα Σταθακάρου, Δ/ντρια Παραγωγής.

STYLO-usbΤέλος, τo μότο ‘Think out of the Box” (σκέψου έξω από τα συνηθισμένα”) έκαναν πράξη οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της “Εικονικής Επιχείρησης” κατασκεύασαν το WoodPen Stick,ένα ξύλινο στυλό με ενσωματωμένο ένα USB stick 8 GΒ στο καπάκι του, πολύ χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή και μεταφέρουν αρχεία. Το καινοτόμο προϊόν είναι κατασκευασμένο από ξύλα αμυγδαλιάς, λεμονιάς, ελιάς, ευκαλύπτου και πλάτανου της Ρόδου.

Τα υπόλοιπα αύριο επί της εκθέσεως…

Επιμέλεια: Λυγερή Βικάτου