Προανήγγειλε ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων ο Τρ. Αλεξιάδης

Ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων προανήγγειλε εκ νέου από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι «πολύ σύντομα θα φέρουμε διάταξη που θα λύνει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα και για ποια τιμή. Θα λυθεί το πρόβλημα πολύ σύντομα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα έχει κολλήσει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω παλαιότερης εξαγγελίας του υπουργού για συνέχιση της εφαρμογής του μέτρου μέχρι το καλοκαίρι, η αγορά αυτοκινήτου έχει καταγράψει πρωτοφανή καθίζηση στο πρώτο δίμηνο του έτους. Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η απόσυρση «είναι ένα φορολογικό κίνητρο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, έχει οικολογικό και οικονομικό περιεχόμενο» και πρόσθεσε ότι «όταν δεν έχουμε πωλήσεις αυτοκινήτων δεν έχουμε και έσοδα».

Πάντως παραδέχθηκε ότι το ζήτημα θα έπρεπε να είχε λυθεί πριν λήξει η ημερομηνία, καθώς «θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του δημοσίου».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ζήτησε να δοθεί παράταση στην απόσυρση και χαρακτήρισε «θετική είδηση» την απάντηση του κ. Αλεξιάδη.