Count Your Friends

Ως σημαντική εξέλιξη στη μάχη για το ασφαλιστικό εισέπραξε η κυβέρνηση τη χθεσινή θετική ανταπόκριση των εργοδοτικών οργανώσεων, όσον αφορά στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των οργανώσεων και κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στην αύξηση των εισφορών.

Πάντως, αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δηλώνει σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκτιμώντας ότι το σύνολο της αγοράς διαφωνεί με ένα τέτοιο μέτρο. Και οι δικηγόροι αντιδρούν στο ασφαλιστικό, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να εξετάζει την πρόταση του προέδρου του για επ’ αόριστον αποχή τους ως αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα.

Υπεραμυνόμενος των αλλαγών που φέρνει το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι χάρη σε αυτές “για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας”. Διαβεβαίωσε επίσης ότι στο νέο σύστημα θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα “μπλοκάκια”: η εισφορά των εργαζομένων με μπλοκάκια θα ανέρχεται στο 6,5% και το υπόλοιπο θα το δίνει ο εργοδότης.