Aπειλεί με πάγωμα των επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ η El Dorado

Με «πάγωμα» των επενδύσεων απειλεί ο επικεφαλής της εταιρείας El Dorado Πολ Ράιτ στην περίπτωση που δεν διευθετηθούν τα ζητήματα που συνδέονται με την αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές. Για τον λόγο αυτό αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο κ. Πολ Ράιτ ο οποίος έχει ζητήσει συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” ο κ. Ράιτ θα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα ζητήματα μέχρι τον Μάρτιο τότε η εταιρεία θα «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της El Dorado στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ εξασφαλίζοντας μέχρι στιγμής εργασία σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους μαζί με τις εργολαβικές υπηρεσίες.

Αυτό που προβληματίζει την εταιρεία είναι ότι ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία στις 2 Νοεμβρίου έκανε δεκτή την προσφυγή της αλλά και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και άλλων σωματείων κατά της απόφασης Σκουρλέτη για ανάκληση των τεχνικών μελετών του έργου στις Σκουριές και τμήματος της Ολυμπιάδας.