Ο καλύτερος Νοέμβριος από το 2008 για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο “καλύτερος” Νοέμβριος των τελευταίων πέντε χρόνων ήταν ο φετινός για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος».Στο διάστημα από 1 έως 30 Νοεμβρίου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επιβατών, για πρώτη φορά μετά το 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, τον περασμένο μήνα η κίνηση έφτασε το 1,04 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 27,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή τους άνοδο (+38,7%), ενώ οι επιβάτες εξωτερικού συνέχισαν να αυξάνονται σε επίπεδα άνω του 20% (+21.4%).

Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών, ο αριθμός των οποίων ενισχύθηκε κατά 30%, με παράλληλη εντυπωσιακή αύξηση (+43%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες, με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 28%, “αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής”, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Αεροδρομίου.

Στην ανάκαμψη της οικονομίας που αποτυπώνεται ιδίως στην κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών και στην τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως αποκλειστικού προορισμού ταξιδιού, αποδίδουν τα στελέχη του ΔΑΑ την ανοδική εξέλιξη που σημειώθηκε τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο. Επισημαίνουν μάλιστα, ότι «σηματοδοτεί τη συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη χειμερινή περίοδο».

Συνολικά, για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,8% φθάνοντας τα 14,14 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του 2013 κατά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες. Τόσο οι επιβάτες  εσωτερικού, όσο και οι επιβάτες εξωτερικού,  παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (+21,3% και +20,5%, αντίστοιχα).

Επίσης, αυξημένος ήταν και ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Νοέμβριο. Συνολικά ο αριθμός των πτήσεων (αφίξεις – αναχωρήσεις) έφτασε τις 10.648, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 16%.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5186304/o-kalyteros-noembrios-apo-to-2008-gia-to-eleytherios-benizelos/