Υποχρεωτική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι απαραίτητη στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά από δηλώσεις του σε δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας εμμέσως στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εκτίμηση της Κομισιόν είναι πως οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε ολοκλήρωση της λεγόμενης πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος έως τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία εξήγησε ότι δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε γενικές γραμμές το πακέτο νομοθετικών προαπαιτούμενων για την 2η υποδόση της απόφασης της 14ης Αυγούστου παραμένει υπό διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά το υπό σύσταση ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Μοσκοβίσι υποστήριξε ότι είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν για να ξεκλειδώσει η υποδόση του ενός δισ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρώην ΥΠΟΙΚ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση του τρίτου ελληνικού προγράμματος και πιθανής ελάφρυνσής του με το προσφυγικό.