Ρεκόρ κερδών εν μέσω "capital control"!

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία του παρουσίασε ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς επέτρεψε την εκμετάλλευση των υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η αποτελεσματική διαχείριση κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας και της επιβολής ελέγχων στις ροές κεφαλαίων (capital controls), μείωσε τις επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Τα αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα επέτρεψαν την ομαλή τροφοδοσία και λειτουργία των διυλιστηρίων εξασφαλίζοντας το συνεχή εφοδιασμό καυσίμων στην εγχώρια αγορά σε μια περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση», αναφέρουν τα ΕΛΠΕ στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα συγκρίσιμα κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανέρχονται στα 240 εκατ. ευρώ έναντι 146 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 ενώ και τα αντίστοιχα κέρδη του εννεαμήελπενου διαμορφώνονται σε 575 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο ήταν 111 εκατ.(από 24 πέρυσι) και στο 9μηνο 203 εκατ. (από ζημιές 50 εκατ. πέρυσι).