"Θρίλερ" με "happy end"

Σε”θρίλερ” με ευτυχισμένο τέλος εξελίχθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Εφές, που έληξε 91-87 υπέρ της ελληνικής ομάδας, μετά από παράταση.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι από τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 20-13, εκμεταλλευόμενοι το 26% αστοχίας που είχαν οι Τούρκοι στα σουτ εντός παιδιάς.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δυο ομάδες κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, δικαιολογώντας το επιμέρους 17-16 υπέρ των Τούρκων, που έφερε το σκορ στο ημίχρονο στο 36-30 υπέρ του Ολυμπιακού

Στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατά τι στροφές, εκμεταλλεύτηκαν τα χαμένα σουτ δύο πόντων, των ερυθρολεύκων και κυριαρχώντας στον τομέα των ριμπάουντ έφτασαν το παιχνίδι στο 54-54.

Η τελευταία περίοδος ήταν απλά προάγγελος της παράτασης, καθώς και οι δυο ομάδες, σουτάροντας σχεδόν με 60% έφεραν το τελικό σκορ στο 76-76. Οι ερυθρόλευκοι είδαν την Εφές να ευστοχεί σε τέσσερα τρίποντα και να φτάνει τη διαφορά ακόμα και στους 11 πόντους, όμως ψαλίδισαν το χάσμα και κατάφεραν να κερδίσουν φάουλ με τον Στρόμπερι στα 4″. Ο Αμερικανός γκαρντ, με το σκορ να είναι στο 76-75 υπέρ των Τούρκων δεν κατάφερε να ευστοχήσει και στις δυο βολές και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, με μπαράζ τριπόντων, πότε έπαιρνε προβάδισμα η Εφές και ισοφάριζε ο Ολυμπιακός και πότε γινόταν το αντίστροφο. Η πολύ σφιχτή άμυνα των ερυθρολεύκων στα τελευταία δευτερόλεπτα, οδήγησε τους γηπεδούχους σε κακές επιλογές. Αυτό είναι ξεκάθαρο ιδιαίτερα στην τελευταία φάση, όπου μετά από τάιμ- άουτ, με το σκορ στο 87-89 και τη μπάλα στους Τούρκους, η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού έκλεψε τη μπάλα και ο Στρόμπερι στον αιφνιδιασμό έκανε το τελικό 87-91, δίνοντας μια πανηγυρική νίκη στην ομάδα του μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα σε μια εξίσου δύσκολη έδρα.

Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η 4η νίκη του και είχε πρώτο σκόρερ τον Πρίντεζη με 17 πόντους, 15 είχε ο Χάντερ και ο Χάκετ έβαλε μεγάλα σουτ, ενώ για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέιντζερ με 26 πόντους (3/5 τρίποντα).

Όμως δεν είναι όλα τα νέα ευχάριστα για τους ερυθρολεύκους, καθώς ο Γιανγκ αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση και αναμένεται η εκτίμηση της σοβαρότητας του τραυματισμού του.

Επόμενο παιχνίδι για τους Πειραιώτες στη διοργάνωση, αυτό στην έδρα της κροατικής Τσεντεβίτα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76, 87-91.

Πηγή: protothema.gr