Πληροφορίες για αναβολή του Euro Working Group

Πληροφορίες στις οποίες παραπέμπει το tovima.gr αναφέρουν ότι το προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα το βράδυ Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα πάει για αναβολή.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο έτσι ώστε μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας να έχουν βρεθεί οι λύσεις για τα ζητήματα-αγκάθια όπως πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, φορολόγηση του τζόγου ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση κ.α.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης μέχρι σήμερα Παρασκευή θα λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με σχετική διάταξη της κυβέρνησης.

«Είναι σε μια φάση συζήτησης τα ισοδύναμα και ξέρετε ότι αγωνιούμε», σημείωσε χθες Πέμπτη από το βήμα της Βουλής και εξήγησε ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία μετάβασης στο νέο καθεστώς ΦΠΑ στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έγινε μόνο «για να τακτοποιήσουμε νομοτεχνικά τις παρατάσεις για το ΦΠΑ καθώς υπάρχει πρόβλημα νομικό μέχρι να καταργηθεί ο φόρος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου ανέμενε να υπάρξει συμφωνία για τα ζητήματα αυτά έως σήμερα, ώστε το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, πλέον φαίνεται να στοχεύει στην «παράταση».

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον αμετακίνητη, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, και προσδοκά «πολιτική λύση» για το θέμα.