Συνενώνονται, πάλι, Visa και Visa Europe

Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία της ξεχωριστής Visa Europe, η «αυτόνομη πορεία της» έλαβε τέλος.  Το 2007 η Visa αποφάσισε πως πρέπει να διαιρεθεί σε δύο εταιρείες με την θυγατρική της να λειτουργεί αυτόνομα στην Ευρώπη. Η δημιουργία της Visa Europe ήταν γεγονός με αρκετά τραπεζικά ιδρύματα να συμμετέχουν στη δημιουργία αλλά και τη διαχείριση της νέας εταιρείας.

Σήμερα, η μητρική εταιρεία Visa με έδρα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως επήλθε οριστική συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την επαναγορά της Visa Europe, έναντι του ποσού των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται, όπως αναφέρει το skai.gr, πως από το συγκεκριμένο ποσό τα 12 δισεκατομμύρια αναμένεται να καταβληθούν σε ρευστό ενώ τα υπόλοιπα θα αποτελούνται από την εκχώρηση μετοχών του νέου σχήματος.

Η συμφωνία αναμένεται να λάβει επίσημα μορφή στα μέσα του νέου έτους εφ’ όσoν εγκριθεί και από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ.  Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της Barclays η οποία έχει στην κατοχή της μεγάλο τμήμα της Visa Europe αναμένεται να λάβει περίπου 620 εκατομμύρια δολάρια από την συγκεκριμένη εξαγορά.