FT: Επισφαλής η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη -Νέα πίεση στα ομόλογα, φόβοι για πρόωρες εκλογές

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων εντός της Ευρωζώνης, και όχι με θετικό τρόπο. Αυτό επισημαίνουν οι Financial Times με κεντρικό άρθρο τους.

Το μείγμα που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα είναι εκρηκτικό: η αποτυχία στις συνομιλίες του Παρισιού, η νέα πίεση των ελληνικών ομολόγων, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών και η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος Ραλφ Άτκινς, οι επενδυτές βλέπουν πλέον με ανησυχία τις εξελίξεις. Τόσο λόγω των… μη εξελίξεων στο Παρίσι, όσο και λόγω της εσωτερικής πολιτικής αναταραχής. Μάλιστα, κάνει και μια πρόβλεψη που σίγουρα δημιουργεί ανησυχία, καθώς σημειώνει ότι η μακροπρόθεσμη συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη δεν είναι διασφαλισμένη.

«Αυτοί που χαράζουν πολιτική στην Ευρωζώνη ανησυχούν ορθά για την Ελλάδα, που παραμένει ένας κίνδυνος για το σύνολο της ζώνης του ευρώ», σημειώνει ο Ατκινς και προσθέτει: «Η χώρα παρ’ ολίγον να εκδιωχθεί απ’ την Ευρωζώνη το 2012 και η μακροπρόθεσμη συμμετοχή της σε αυτή εξακολουθεί να μην είναι διασφαλισμένη».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.iefimerida.gr/news/180246/ft-episfalis-i-symmetohi-tis-elladas-stin-eyrozoni-nea-piesi-sta-omologa-fovoi-gia#ixzz3KGhf2gaq